[O2] chrobotanie przy wciśnietym sprzęgle

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maretzki
    Classic
    • 2010
    • 13

Nie wiem jakiej firmy byly te deski. Kupil je gdzies w sklepie w Lublinie (jak bede sie z nim widzial to moge go zapytac).

Najczesciej uzywamy desek z modrzewia (polecam z firmy VOX), ew. jakies egzotyki. Raz kupilem na szybko w OBI, ale lipa byla straszna. Kazda deska wykrecona w inna strone, poszlo 2 razy tyle wkretow (przy okazji, fajne wkrety do deski tarasowej ma spax --> http://www.spax.com/pl/majsterkowicz...ej-ocynkowany/ )

My je malujemy w kolor i smarujemy jakims olejem ze Skandynawii 2-krotnie, pozniej 24h nie mozna po nich chodzic (nie wiem co to, jeden nasz cieśla przywozi to w bance po plynie do spryskiwaczy od syna ze Szwecji). Pozniej klient sam dba, wiec nie wiem. Ja mam nad jeziorem tak taras zrobiony prawie 4 lata i nie robie nic poza zamiataniem. Mysle ze jeszcze ze 2 lata nie bede sie musial dotykac, pozniej ew. kolor i ten olej.
  • jalalewale
    Classic
    • 2009
    • 36

Witam,

mam następujący problem. Mam Octavie 2 FL 1.6 TDI. Przy wciśniętym do połowy sprzęgle słychać chrobotanie po lewej stronie jakby łożysko. Jak wcisnę do końca hałas znika. Nie ma chrobotania również przy luzie. Przejechałem dopiero niecałe 50 tyś i biegi wchodzą normalnie. Jak myślicie co to może być. Niestety jestem po gwarancji.

Komentarz

Pracuję...